Suksesi i reklamës suaj përmbahet në një klikim (por jo ai i Mouse)

"Nuk ka asnjë shans të dytë për të lënë një përshtypje të mirë të parë" Oscar Wilde

Këshilla Biznesi - Njoftime Falas - Reklama Falas
17. Sep 2023
785 shikime
Suksesi i reklamës suaj përmbahet në një klikim (por jo ai i Mouse)

Fotografitë përcaktojnë suksesin e një reklame dhe janë thelbësore për të tërhequr një klient të mundshëm. Në mënyrë që një reklamë të vihet re dhe të bindi për mirësinë e ofertës, fotot duhet të "shpojnë" ekranin falë shkrepjeve të bëra me kujdes.

Gjithçka që duhet është një pëerkujdesje e vogël dhe pak metodë për të siguruar një shfaqje të veçantë në internet.

Në këtë artikull ne duam të ndajmë disa veprime të thjeshta për të krijuar foto që bien në sy

 

Së pari ju duhet të përcaktoni vendin ku dëshironi të shkrepni. Mund të vendosni të xhironi jashtë , me dritë natyrale ose në ambiente të mbyllura , me drita artificiale.

Nëse vendosni të bëni foto jashtë, ka disa momente dhe drita që duhen shmangur: 

 • Drita e diellit të mesditës
 • Drita e diellit në mëngjes herët ose një orë para perëndimit të diellit
 • Drita e një dite me re

Dritat janë gjithashtu shumë të rëndësishme në një fotografi të brendshme. Avantazhi në këtë rast është se ju keni lirinë për të shkrepur në çdo kohë. Sidoqoftë, duhet t'i kushtoni vëmendje temperaturës së dritës në dhomë.

DRITË

Të fotografosh do të thotë të shkruash me dritë. Prandaj drita luan një rol qëndror në çdo foto.

Kur flasim për dritën, komponentë të ndryshëm hyjnë në lojë:

 • Shuma
 • Kualiteti
 • Temperatura

Nëse shkrepni me një aparat fotografik profesional, mund të bëni fotografi të bukura edhe në prani të shumë pak ose shumë dritës, por nëse shkrepni me një smartphone, duhet të jeni në gjendje të mbështeteni në një sasi të mirë drite, përndryshe fotografia do të shfaqet e errët ose tepër e ndritshme.

Cilësia e dritës, ndryshe nga sasia, nuk është diçka që ne mund ta masim. Ajo është e lidhur me perceptimin vizual dhe për këtë arsye ne flasim për:

 • dritë e fortë, e cila krijon kontraste të forta midis zonave të errëta dhe të lehta
 • dritë e butë, në të cilën objektet kanë hije të buta, pa krijuar kontraste të mëdha midis zonave në hije dhe atyre të ekspozuara ndaj dritës.

Temperatura i referohet ngjyrës së dritës . Drita më e ftohtë do t'i bëjë gjërat të duken blu, drita më e ngrohtë do t'i bëjë gjërat të verdha. Për çdo lloj llambë (neoni, LED, halogjen ose inkandeshente) është e mundur të blihet me temperaturën e dëshiruar. Për fotot preferohet të përdorni llamba me dritë neutrale ose të bardhë të ngrohtë.

KORNIZA                                                       

Pasi të keni vendosur për vendndodhjen dhe dritat, është koha të mendoni për shkrepjet, domethënë atë që do të shihni në secilën foto. Këtu janë disa këshilla të thjeshta dhe të rëndësishme:

 • Gjithmonë qëlloni horizontalisht
 • Shmangni elementet shqetësuese që shfaqen në foto (njerëz, objekte të tjera, shtëpi, ...)
 • Mos e kornizoni objektin nga një distancë e tepërt pasi detajet nuk do të ishin të dukshme
 • Nëse bëni foto jashtë, kushtojini vëmendje pranisë së hijeve

 LARTËSIA STOP                                                         

Nëse doni të bini në sy, përpiquni të shmangni të shkrepurat nga niveli i syve. 

Për t'i bërë objektet më tërheqëse kur shkrepni nga poshtë, për shembull, mund ta vendosni telefonin inteligjent në tokë duke e anuar pak mbrapa. Nëse, megjithatë, dëshironi të jepni ndjesinë e dimensioneve më të mëdha, shkrepni nga lart, ndoshta duke përdorur një shkallë.

 SEKUENCA E SHKREPJEVE                                                                      

Së fundi, kushtojini vëmendje sekuencës së shkrepjeve. Përcaktoni atë së pari dhe zbatojeni këtë sekuencë me rigorozitet sa herë që fotografoni produktet tuaja. Duke vepruar kështu nuk do të lini mënjanë asnjë detaj të rëndësishëm, do të dalloheni edhe nga imazhet dhe do të arrini të kënaqni edhe vizitorin më kërkues, në mënyrë të qartë dhe profesionale. 

Mbani mend këto këshilla të thjeshta dhe të rëndësishme për të bërë fotografi profesionale.

Apartamente per shitje ose me qera 

Makina per shitje ose me qera 

Komentet

Asnjë koment nuk është shtuar në këtë postim

Shto koment të ri

Duhet të identifikohesh për të shtuar koment të ri. Identifikohu
Njoftime Falas Reklama falas Lajmerime Falas Ofrojme menyrat e reklamimt te produkteve tuaj pa pagesë. Këshilla për Biznesin Strategji Marketingu.
Menaxhim, Bloger, Supervizor, Administrator, Krijues
Kategoritë
Profesionistë - Artizan
Në këtë kategori do te japim informacione si të kërkoni punë - Punësimi për profesionistë dhe artizan. Punësime ne Shqiperi Kosovë Maqedoni. Punesime jasht shtetit.
Shtëpi ne shitje - Makina në shitje
Këshilla për të gjithë ata që duan të blejnë një shtëpi edhe per te gjithë ata që duan të blejnë një makinë. Shtëpi në shitje Makina në shitje.
Këshilla Biznesi - Njoftime Falas - Reklama Falas
Këshilla të përgjithshme lidhur me menyrat e rekamimit falas njoftime falas reklama falas. Nese jeni duke shitur shtepi ose po kerkoni per te blere shtepi nese jeni duke kerkuar shtepi me qera ose doni te jepni dhome me qera. Nga termat e kerkimit shtepi me qera shtepi ne shitje dhoma me qera dhoma ne shitje. makina me qera makina ne shitje. njoftimet falas dhe reklamat falas.
Llogaria ime
Si të menaxhoni llogarinë tuaj
Komentet e fundit